Obvestilo o piškotkih

Obvestilo Coface Storitve o uporabi piškotkov

Piškotki so kratki nizi besedila, ki jih spletišče pošlje uporabniku (v nadaljevanju: obiskovalec), ko ta obišče spletišče.  Piškotki beležijo podatke in osebne nastavitve, povezane s storitvami, ki jih ponuja spletišče.
 
Shranijo se na napravi obiskovalca in se ponovno prenesejo na spletišče vsakič, ko ga obiskovalec obišče.  Pri brskanju po spletišču, na katerem so na voljo elementi ali povezave do zunanjih spletišč (npr. slike, zemljevidi, zvoki, povezave na druge spletne strani), lahko uporabnik prejme tudi piškotke, ki jih pošljejo različna spletišča ali spletni strežniki (t. i. 'piškotki tretjih oseb').
 
Te informacije veljajo za spletišče www.coface.si in ne za druga spletišča, do katerih lahko obiskovalci dostopajo prek povezav. Za slednje glejte informacije in/ali pravilnike posameznih spletišč.
 
Računalniški sistemi in postopki v programski opremi ki se uporabljajo za upravljanje spletišča, samodejno pridobijo nekatere informacije, ki nastanejo pri uporabi interneta, o spletni navigaciji obiskovalca. Te informacije se ne zbirajo, da bi jih povezali s točno določenimi zainteresiranimi strankami, vendar bi lahko po svoji naravi - prek združevanja in obdelave z drugimi podatki, ki jih imajo tretje osebe - omogočile identifikacijo obiskovalca.
 
Vključene so naslednje informacije:
a) naslovi IP,
b) domene računalnikov, ki jih uporabljajo obiskovalci pri povezovanju s spletno stranjo,
c) čas zahtevka,
d) metoda, ki jo naprava uporablja za predložitev zahteve spletnemu strežniku,
e) velikost datoteke, pridobljene v odgovoru,
f) številčna koda, ki označuje status odziva spletnega strežnika (uspešno, napaka itd.),
g) drugi parametri v zvezi z operacijskim sistemom in računalniškim okoljem obiskovalca,
h) podatkovne značilnosti in načini delovanja brskalnika,
i) izbire brskalnika.
 
Podatki, navedeni v točkah od a) do g), se uporabljajo izključno za pridobitev anonimnih statističnih informacij o uporabi spletišča in za preverjanje pravilnega delovanja spletišča.
 
Na podlagi preostalih podatkov si lahko sistem zapomni nekatere izbire, ki jih je sprejel obiskovalec (npr. jezik, velikost prikazane pisave) in ki bodo uporabljene pri poznejših ponovnih obiskih.
 
Upravljavec podatkov
Lastnik in upravljavec osebnih podatkov je Coface Storitve d.o.o., Trdinova ulica 4, 1000 Ljubljana.
 
Kontakt za pridobitev informacij glede varstva osebnih podatkov
Morebitna vprašanja glede varstva osebnih podatkov lahko naslovite na elektronski naslov gdpr-si@coface.com ali na sedež Coface Storitve d.o.o., Trdinova ulica 4, 1000 Ljubljana.
 
Vrste piškotkov
Piškotki so praviloma razvrščeni v naslednje skupine:
 
Tehnični piškotki: To so piškotki, ki so potrebni za brskanje po spletišču in uporabo njegovih funkcij, kot je pravilno prikazovanje strani ali dostop do področij z omejenim dostopom. Ti piškotki se ne uporabljajo za noben drug namen in se lahko razvrstijo v dve dodatni kategoriji:
  • navigacijski ali sejni piškotki, ki zagotavljajo normalno krmarjenje po spletišču in njegovo uporabo. Uporabljajo se za dostop do storitve CofaNet in drugih spletišč Coface, namenjenih zavarovalcem, ter za omogočanje avtentikacije in varnega dostopa do področij z omejenim dostopom;
  • funkcionalni piškotki, ki omogočajo krmarjenje v skladu z vrsto meril, ki jih izbere obiskovalec (npr. jezik) zaradi izboljšanja storitve brskalnika.
Onemogočenje tehničnih piškotkov lahko vpliva na vašo uporabniško izkušnjo pri brskanju po spletišču.
 
Statistični piškotki: To so piškotki, ki upravljavcu spletne strani omogočajo zbiranje anonimnih podatkov, povezanih z uporabo spletišča, in s tehničnimi značilnostmi uporabljenega navigacijskega sistema.
 
Trženjski piškotki, ki jih je mogoče nadalje razvrstiti v naslednji skupini:
  • izvedbeni piškotki, ki zbirajo anonimne informacije o učinkovitosti odzivov spletišča na zahteve uporabnikov, izključni namen pa je izboljšanje njegove funkcionalnosti (na primer, katere strani uporabniki najpogosteje obiskujejo, ali je prišlo do napak pri prikazu spletnih strani ali upočasnitve delovanja) pri zagotavljanju spletnih strani;
Piškotki, ki jih uporablja naše spletišče, so po različnih kategorijah navedeni v spodnji tabeli.
 
Piškotki - Cookies
 
Na spletišču www.coface.si ne uporabljamo profilnih piškotkov.
 
Posebni piškotki
Google Analytics:
Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij v anonimni obliki in za analizo nekaterih vidikov krmarjenja po našem spletišču (npr. najbolj obiskane strani in število obiskov), na podlagi česar se pridobijo agregirani statistični podatki o uporabi spletišča.
Družbena omrežja in gradniki (widgets):
Na vseh straneh so povezave, gumbi in gradniki najbolj priljubljenih družbenih omrežij, ki podpirajo interakcijo s temi platformami in izmenjavo vsebin neposredno s strani tega spletišča.
 
Deljenje je mogoče z uporabo integriranega vtičnika AddThis (v stranski orodni vrstici), ki uporablja posebne piškotke.
 
Ti piškotki se uporabljajo za beleženje izbranih možnosti glede storitev in za zbiranje informacij o povezavah, deljenih na spletiščih družbenih omrežij. AddThis ne beleži osebnih podatkov o uporabnikih, razen če podajo izrecno soglasje. Pravilnik o zasebnosti AddThis si lahko ogledate ter po želji onemogočite posebne piškotke na spodnjih povezavah:
Kje najdete informacije o piškotkih tretjih oseb:
Spodnje povezave vodijo do pravilnikov in upravljanja piškotkov različnih družbenih omrežij (s povezavo na spletno stran, ki ponuja storitev):
Če želite gradnikom družbenih medijev preprečiti sledenje vašemu brskanju, morate pred obiskom našega spletišča zapreti seje na družbenih omrežjih in platformah.
 
Upravljanje piškotkov
V nastavitvah brskalnika lahko izberete, ali sprejemate piškotke ali ne.
Če onemogočite vse tehnične piškotke ali del teh piškotkov, boste še vedno lahko uporabljali vsebino spletišča, vendar morda ne boste mogli uporabljati nekaterih njegovih funkcij, kar lahko upočasni delovanje.
 
Onemogočanje piškotkov tretjih oseb nikakor ne vpliva na možnosti krmarjenja.
 
Najbolj priljubljeni brskalniki vam omogočajo, da opredelite različne nastavitve za lastne piškotke in piškotke tretjih oseb.
 
Spletišče www.coface.si za upravljanje piškotkov uporablja gradnik za nadzor piškotkov.Obiskovalec lahko piškotke sprejme ali zavrne v nastavitvah brskalnika, lahko pa tudi izbere posamezne piškotke v omenjenem gradniku. Gradnik za nadzor piškotkov je konfiguriran tako, da lahko v njem omogočite/onemogočite posamezne piškotke.
 
Več informacij o tem, kako sprejeti in odstraniti piškotke za najbolj priljubljene brskalnike:
Vrh