Novice in publikacije
24/01/2024
Novosti o družbi

Coface se pridružuje združenju lastnikov sredstev Net-Zero

Coface se pridružuje združenju lastnikov sredstev Net-Zero

Coface krepi svojo zavezanost okolju s pridružitvijo Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) in podpisom načel odgovornega vlaganja (PRI) v skladu s pariškimi sporazumi, katerih cilj je omejiti globalno segrevanje na 1,5 °C do konca stoletja.
 
NZAOA, ustanovljena septembra 2019 pod okriljem Združenih narodov, je skupina mednarodnih institucionalnih vlagateljev, ki se zavezujejo, da bodo svoje naložbene portfelje do leta 2050 premaknili k ogljični nevtralnosti. PRI je globalna pobuda, ki so jo sprožili tudi Združeni narodi in spodbuja podjetja k sprejemanju okoljskih v njihove naložbene prakse.
 
S pridružitvijo se družba Coface zavezuje, da bo:

  • aktivno upravljala svoj naložbeni portfelj z vključevanjem 20 glavnih povzročiteljev emisij, da zmanjšajo svoj ogljični odtis
  • do leta 2025 zmanjšala ogljični odtis svojega naložbenega portfelja za 30 %, do leta 2030 pa za vsaj 40 % (v primerjavi z letom 2020)1
  • dokazala napredek pri financiranju energetskega prehoda

Te zaveze pomenijo nov korak v okoljski strategiji družbe Coface, ki je že pregledala svojo politiko sklepanja kreditnih zavarovanj, da bi izključila nove police, ki zajemajo dejavnosti, povezane z nafto in zemeljskim plinom. Te izključitve dopolnjujejo izključitve za dejavnosti, povezane s premogom, ki so v veljavi že vrsto let.
 
Družba Coface še naprej podpira tudi dolgoročne projekte ESG s svojimi rešitvami za zavarovanje posameznih tveganj (na primer ta projekt o morskem rezervatu Galapagos).
 
"S pridružitvijo Net-Zero krepimo našo zavezo podpori energetskega prehoda in doseganju ogljične nevtralnosti do leta 2050 z vmesnim ciljem razogljičenja za naš naložbeni portfelj, postavljenim na -30 % do leta 2025," komentira Carole Lytton, generalna sekretarka družbe Coface.
 
1 Obveznost se nanaša na naložbeni portfelj (področji 1 in 2, področje uporabe: lastniški vrednostni papirji in podjetniške obveznice).

Vrh