Kdo smo

Poslanstvo

Pomoč podjetjem pri sprejemanju pravih odločitev

80%

podjetja se soočajo s problemom neplačanih terjatev

Coface ponuja pomoč malim in srednje velikim podjetjem ter velikim poslovnim skupinam po vsem svetu.

25%

zaradi takšnih neplačanih računov se vloži stečaj

Kakšna je naša vloga?

Coface je svetovalec in vodnik, ki podpira podjetja in varuje njihove transakcije tako, da jih ščiti pred tveganjem nerednih plačil.
 
Z izbiro Cofacea podjetja povečajo svojo sposobnost sprejemanja pravih odločitev in možnosti za uspeh z zagotavljanjem zaščite pred finančnimi tveganji pravočasnega poslovanja.

Coface poslanstvo je omogočiti svetovno trgovino v poslovnem segmentu B2B (med podjetji) tako, da svojim 130.000 strankam ponudi štiri vrste podjetij, ki bodo strankam v celoti ali delno omogočila ločitev segmenta upravljanja terjatev od lastnega podjetja.) In omogočilo financiranje in zaščito njihovih terjatev z:
  • kreditno zavarovanje,
  • faktoring storitve,
  • oceno poslovanja in
  • poslovne informacije in storitve izterjave dolgov.
 
Te storitve so na voljo po vsem svetu in jih z lokalnih trgov zagotavlja 4100 zaposlenih v podjetju, tako da so stranke Coface več kot 45% od 500 največjih svetovnih skupin podjetij. Coface je hčerinsko podjetje Natixisa, katerega osnovni kapital (temeljni kapital) je konec decembra 2009 znašal 12,7 milijard EUR.
 
Coface je edini dobavitelj na svetu z novim pristopom, ki vključuje:
  • kreditno zavarovanje,
  • informacije
  • in obračunavanje.
 
Kombinacija znanja s teh treh področij nam omogoča širši pogled na upravljanje terjatev in poglobljeno oceno celotnega potencialnega tveganja za naše stranke. Zaradi tega lahko Coface vedno določi znesek kredita v državi, kjer se nahaja zavarovana družba, ne da bi se oprl na anonimne ocene drugih organizacij. Zato je izvozno poslovanje enako varno kot poslovanje na domačem trgu.
 
Coface Austria, s sedežem na Dunaju in s hčerinskimi družbami na Poljskem, Madžarskem, v Latviji, Litvi, Romuniji, na Slovaškem, Hrvaškem, v Srbiji, na Češkem in v Bolgariji, je bil od ustanovitve leta 1954 pomemben poslovni partner pri kreditnem zavarovanju v Avstrija. Coface Austria je od leta 1997 hčerinsko podjetje francoske družbe Coface, zaradi česar je del treh največjih svetovnih igralcev na trgu kreditnih zavarovanj.

Zakaj izbrati Coface?

Why choose Coface?

ZA NAMEN DOBRIH INFORMACIJ:

podrobna analiza tveganja ustreznega sektorja in geografskih tveganj, učinkovita orodja za spremljanje in ocenjevanje tveganja vaših dolžnikov, ki ne izpolnjujejo obveznosti.

 

Z NAMENOM SPREJETJA PRAVIH ODLOČITEV:

svetovanje in pomoč vrhunskih strokovnjakov z izkušnjami pri uporabi tehnik za pridobivanje informacij, zavarovanje tveganj in izterjavo dolgov.

 

Z NAMENOM PRIDOBIVANJA USTREZNE PODPORE:

izjemna sposobnost vodenja razgovorov in svetovanja predvsem prodajnemu osebju, zavarovalnicam in kreditnim analitikom.

 

Z NAMENOM PRAVOČASNEGA UKREPANJA:

možnost hitrega posredovanja zaradi fizične bližine skupin v državah, v katerih delujete.

Vrh