Novice in publikacije

Kaj je novega?

03/04/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Vse novice

29/03/2024
Novosti o družbi

Dassault Systèmes: "Poslovne informacije družbe Coface ponujajo nadgradljive rešitve, inovativne ekipe strokovnjakov spreminjajo področje financ"

Podjetje Dassault Systèmes kot naročnik storitev poslovnih informacij (Business Information - BI) družbe Coface izkorišča prednosti celovite zbirke rešitev za upravljanje komercialnih tveganj. Vrednotenje, kreditno svetovanje, analiza: storitve družbe Coface mu pomagajo ocenjevati komercialne partnerje, zlasti kadar informacij ni veliko ali so manj zanesljive. Henri Bourny, direktor za področje obdelave naročil od stranke do računa, pojasnjuje, zakaj priporoča storitve poslovnih informacij družbe Coface.

Beri naprej
20/03/2024
Novosti o družbi

11. Mednarodni logistični kongres

V Coface smo ponosni sponzor 11. Mednarodnega Logističnega kongresa, ki bo potekal od 27. do 29. marca v Portorožu. Rdeča nit kongresa ostajajo digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija v logistiki, proizvodni logistiki in transportu, vse to z vključevanjem umetne inteligence. Letošnji poudarek pa bo na regionalni prisotnosti in njenemu vplivu na učinkovitost oskrbovalnih verig.

Beri naprej
19/03/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Zamude pri plačilih na Kitajskem so se še skrajšale, vendar so podjetja vse bolj previdna

Anketa družbe Coface o plačilni disciplini kaže, da je bilo v letu 2023 več podjetij pripravljenih odobriti podaljšanje plačilnega roka, vendar so povprečni rok skrajšala z 81 na 70 dni.

Beri naprej
15/03/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Gradbeništvo in energetski prehod: kateri so dejavniki rasti v kriznem sektorju?

Naraščajoče obrestne mere in cene blaga, globalno pomanjkanje delovne sile: ali kriza vpliva na gradbeni sektor na vseh področjih? Sektor se spopada s številnimi težavami, ki naj bi bile prisotne tudi letos. Vendar pa obstaja veliko priložnosti za rast, zlasti zaradi naraščajočih potreb, povezanih z energetskim prehodom.

Beri naprej
07/03/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Socialna in politična tveganja: kaj lahko pričakujemo v letu 2024

Leto 2024 bo ključno leto za svetovno trgovino in (geo)politično stabilnost, saj Cofaceov indeks družbenega in političnega tveganja opozarja na visoko tvegano in nestabilno okolje po vsem svetu. Izvedite več o treh tveganjih, na katera morate biti pozorni letos.

Beri naprej
05/03/2024
Novosti o družbi

Coface je objavil strateški načrt za obdobje 2024-2027: Power the Core

COFACE SA je objavil strateški načrt za obdobje 2024-2027, naslovljen Power the Core, njegov namen pa je oblikovati globalni referenčni ekosistem za upravljanje kreditnega tveganja.

Beri naprej
28/02/2024
Novosti o družbi

Rezultati Coface za poslovno leto 2023: čisti dobiček v višini 240,5 milijona € in predlagana dividenda v višini 1,30 € na delnico

Coface je objavil finančne rezultate za poslovno leto 2023. Čisti dobiček v višini 240,5 milijona € in predlagana dividenda v višini 1,30 € na delnico.

Beri naprej
20/02/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Zahtevni časi za gradnjo stanovanj in nepremičninska podjetja

Gradbeništvo in področje nepremičnin sta med najbolj cikličnimi sektorji. Občutljiva sta na spremembe na trgu dela, cen in blaga, predvsem pa na okolje obrestnih mer in dostopnost posojil, zato sta trenutno pod pritiskom. In verjetno leta 2024 ne bo nič kaj bolje.

Beri naprej
31/01/2024
Tveganja držav in ekonomske študije

Leto 2024: prelomno leto v Cofaceovem barometru tveganj po državah in sektorjih za zadnje četrtletje leta 2023

Po nekoliko nemirnem letu 2023, ki se je na koncu končalo precej bolje, kot je bilo pričakovano, se zdi, da bo leto 2024 hkrati odločilno in negotovo tako z (geo)političnega vidika, saj nas v več kot 60 državah čakajo volitve (predsedniške in/ali parlamentarne), kot tudi z gospodarskega vidika zaradi povečevanja tveganj ob še vedno upočasnjenem globalnem gospodarstvu.

Beri naprej
31/01/2024
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije

Cofaceov priročnik za tveganja po državah in sektorjih v letu 2024: glavni trendi svetovnega gospodarstva

Coface objavlja priročnik za tveganja po državah in sektorjih v letu 2024. Kot vsako leto vam naša ekipa za ekonomske raziskave tudi letos ponuja svoje analize in napovedi za 160 držav in 13 sektorjev.

Beri naprej
24/01/2024
Novosti o družbi

Coface se pridružuje združenju lastnikov sredstev Net-Zero

Coface krepi svojo zavezanost okolju s pridružitvijo Net Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) in podpisom načel odgovornega vlaganja (PRI) v skladu s pariškimi sporazumi, katerih cilj je omejiti globalno segrevanje na 1,5 °C do konca stoletja.

Beri naprej
10/01/2024
Novosti o družbi, Novosti produktov

Štirje (dobri) razlogi, da neplačane dolgove predate družbi Coface

Hitro ukrepanje in obvladovanje postopkov sta ključni za uspešno izterjavo terjatev! Zaupajte ravnanje z neplačanimi računi strokovnjakom družbe Coface in hitro boste dosegli pozitiven rezultat.

Beri naprej
03/01/2024
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije

Xavier Durand: "Bližamo se zidu dolga, saj bodo v letu 2025 zapadli veliki dolgovani zneski"

Xavier Durand, izvršni direktor podjetja Coface, v nadaljevanju pomembnega intervjuja pravi, da ima zavarovanje terjatev bolj kot kdaj koli prej pomembno vlogo v svetu, ki je manj predvidljiv.

Beri naprej
18/12/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Na Poljskem leta 2023 nekoliko krajše zamude pri plačilih, vendar ne v vseh sektorjih

Kljub gospodarskim izzivom in upadajoči odpornosti proti raznim zaviralnim dejavnikom ostaja splošna slika plačilne likvidnosti na Poljskem ugodna. Povprečni plačilni roki poljskih podjetij so znašali 42 dni in povprečne zamude pri plačilih 49 dni.

Beri naprej
13/12/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Če se želi južna Evropa izviti iz dolga, mora iskati odgovore onkraj turizma in rešiti svojo demografsko krizo

Južna Evropa, ki je bila še pred desetletjem podobna pokvarjenemu stroju, je po pandemiji postala vlečni konj evropskega okrevanja. V prihodnosti bo zaradi podnebnih sprememb in inflacije razmah turizma težko trajal še dosti dlje. Kakšne bi lahko bile posledice in rešitve, ki bi se državam na tem območju pomagale ponovno postaviti na noge? Naši strokovnjaki vam vse to razložijo v študiji, ki si jo lahko prenesete s klikom na povezavo v levem stolpcu.

Beri naprej
04/12/2023
Novosti o družbi, Tveganja držav in ekonomske študije, Novosti produktov

Xavier Durand: "Začrtujemo pot skozi težje predvidljiv svet" - 1. del

Konec novembra je Xavier Durand, izvršni direktor Cofacea, dal obsežen intervju za časopis L'Agefi.
V prvem delu pojasnjuje, kakšne so posledice konfliktov po svetu za podjetja in kaj to pomeni za Coface.

Beri naprej
23/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Nemška kovinska industrija: negativni obeti, vendar presenetljivo dobra plačilna disciplina

Kljub izzivom se je glede na rezultate naših letnih raziskav o plačilih v Nemčiji plačilna disciplina v kovinski industriji v nasprotju s pričakovanji z leti izboljšala.

Beri naprej
21/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Egipt: veliko pomanjkanje tujih valut

Egiptovski uvozniki imajo vedno več težav pri pridobivanju tujih valut za poravnavo svojih obveznosti do tujih dobaviteljev.

Beri naprej
08/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

V Franciji zamude pri plačilih daljše in pogostejše, na udaru mala podjetja

Poslabšanje plačilnih navad podjetij se odraža v številu insolventnih podjetij v Franciji, ki se je od začetka leta nedvomno povečalo in celo preseglo ravni pred pandemijo covida-19. Preberite več.

Beri naprej
07/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

CEE Top 500 - izdaja za 2023

Coface predstavlja svojo 15. študijo o 500 največjih podjetjih v Srednji in Vzhodni Evropi. Študija "Coface CEE Top 500" razvršča podjetja po prometu in analizira dodatne dejavnike, kot so število zaposlenih, okvir podjetij, sektorji, trgi in bonitetne ocene. Gospodarska uspešnost "CEE Top 500" služi kot reprezentativni kazalnik tržnih trendov v celotni regiji.

Beri naprej
Vrh