Novice in publikacije

Kaj je novega?

21/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Vse novice

23/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Nemška kovinska industrija: negativni obeti, vendar presenetljivo dobra plačilna disciplina

Kljub izzivom se je glede na rezultate naših letnih raziskav o plačilih v Nemčiji plačilna disciplina v kovinski industriji v nasprotju s pričakovanji z leti izboljšala.

Beri naprej
08/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

V Franciji zamude pri plačilih daljše in pogostejše, na udaru mala podjetja

Poslabšanje plačilnih navad podjetij se odraža v številu insolventnih podjetij v Franciji, ki se je od začetka leta nedvomno povečalo in celo preseglo ravni pred pandemijo covida-19. Preberite več.

Beri naprej
07/11/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

CEE Top 500 - izdaja za 2023

Coface predstavlja svojo 15. študijo o 500 največjih podjetjih v Srednji in Vzhodni Evropi. Študija "Coface CEE Top 500" razvršča podjetja po prometu in analizira dodatne dejavnike, kot so število zaposlenih, okvir podjetij, sektorji, trgi in bonitetne ocene. Gospodarska uspešnost "CEE Top 500" služi kot reprezentativni kazalnik tržnih trendov v celotni regiji.

Beri naprej
17/10/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Barometer tveganj za države in sektorje v tretjem četrtletju 2023: makroekonomija na preizkušnji zaradi poslabšanja mikroekonomskih razmer

Vsi vodilni kazalniki kažejo, da se bo aktivnost v Severni Ameriki in evroobmočju proti koncu leta močno upočasnila, okrevanje kitajskega gospodarstva pa je hitro naletelo na strukturne pomanjkljivosti in pomanjkanje zaupanja med gospodinjstvi in podjetji. V teh okoliščinah smo spremenili 7 ocen tveganosti države (2 izboljšavi in 5 poslabšanj) in 33 ocen tveganosti sektorja (17 izboljšav in 16 poslabšanj).

Več v našem najnovejšem Barometru.

Beri naprej
28/09/2023
Novosti o družbi

COFACE: Bonitetna agencija Moody's je družbi Coface izboljšala oceno IFSR na A1

Bonitetna agencija Moody's je 28. septembra 2023 izboljšala bonitetno oceno finančnega položaja (Insurance Financial Strength Rating - IFSR) družbe Coface z A2 na A1. Agencija je spremenila tudi obete za družbo Coface s pozitivnih na stabilne.

Beri naprej
26/09/2023
Novosti o družbi

Družba Coface je predstavila API Portal, novo digitalno platformo, namenjeno različnim rešitvam

Portal strankam družbe Coface ponuja celoten nabor novih rešitev, ki jih je razvila družba Coface, da bi jim omogočila vključitev svojih storitev, strokovnega znanja in edinstvenih podatkov neposredno v svoj poslovni ekosistem.
Ta pobuda ponazarja pripravljenost družbe Coface, da svojim strankam zagotovi večjo povezljivost prek naprednih digitalnih rešitev.

Beri naprej
12/09/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Nazaj v "stare slabe čase" - Raziskava o plačilni disciplini nemških podjetij v letu 2023

Čeprav je plačilna disciplina tudi po tem poslabšanju razmeroma v dobrem stanju, so podjetja zelo pesimistična glede svojih poslovnih obetov.

Več informacij najdete v naši publikaciji.

Beri naprej
19/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

El Niño, grožnja svetovnemu kmetijstvu

Vremenski pojav El Niño, ki naj bi se vrnil v drugi polovici leta 2023, bo še okrepil učinke podnebnih sprememb. Indijsko-pacifiška regija se bo od 4. četrtletja naprej verjetno soočala z močno vročino in sušo, vpliv El Niña na kmetijski sektor pa bo še posebej viden leta 2024, saj so pridelki blaga zelo odvisni od vremenskih razmer (vročina, padavine).

Beri naprej
12/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Vzdržnost dolga v Afriki znova v središču pozornosti

Zaporedna šoka, povezana s pandemijo covida in vojno v Ukrajini, sta nedvomno negativno vplivala na afriška gospodarstva. Razkrila sta velike strukturne pomanjkljivosti in njihov nastanek ter jih celo poslabšala. Glavni značilnosti sta prezadolženost in neustrezna prehranska varnost, vključno z gospodarskimi, političnimi in družbenimi posledicami, ki jih prinašata. Naše sporočilo za javnost o tem lahko preberete tukaj.

Beri naprej
06/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Transportni sektor: okrevanje v zračnem prometu

Medtem ko svetovni makroekonomski obeti ostajajo negotovi, je transportni sektor v zadnjem Cofaceovem barometru zabeležil največje število izboljšav ocene tveganja.
Preberite si našo analizo.

Beri naprej
03/07/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Azija: glede na našo zadnjo anketo imajo podjetja manj zamud pri plačilih

Anketa o plačilih podjetij v Aziji zagotavlja vpogled v približno 2300 podjetij v azijsko-pacifiški regiji. Azijska podjetja imajo manj zamud pri plačilih in so kljub številnim oviram precej optimistična.

Beri naprej
30/06/2023
Novosti o družbi, Novosti produktov

"Dolg do narave": Coface zagotavlja pozavarovanje v največjem poslu v zgodovini!

Coface je sodelovali pri pozavarovanju finančnega načrta za projekt ohranjanja morskega sveta otokov Galapagos v Ekvadorju, ki je največja konverzija dolga v korist ohranjanja biotske raznovrstnosti.
Preberite več o tem.

Beri naprej
27/06/2023
Novosti produktov

Kako družba Coface uporablja sodobno podatkovno znanost za pomoč podjetjem

Umetna inteligenca, obsežna analiza podatkov, strojno učenje, prognostična analiza in profiliranje, poglobljeno programiranje in obdelava slik... Družba Coface uporablja cel niz naprednih tehnologij za oblikovanje novih rešitev svojim strankam.

Beri naprej
26/06/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Kmetijsko gospodarstvo pod pritiskom

Visoki proizvodni stroški, trgovinske napetosti in povečana vremenska tveganja bodo v prihodnjih mesecih še naprej obremenjevali svetovno kmetijsko proizvodnjo.

Preberite si naše napovedi za agroživilski sektor

Beri naprej
22/06/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Energetski sektor: obeti in priložnosti v našem najnovejšem podkastu

Poudarki iz nove epizode podkasta "Trade Talk" z našim glavnim ekonomistom Jeanom-Christophejem Caffetom in Marcom-Antoinom Eyl-Mazzego, direktorjem Centra za energijo in podnebje pri IFRI.

Beri naprej
07/06/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Razblinjene utvare in velika pričakovanja v našem najnovejšem barometru tveganj za države in panoge

Čeprav je začetek leta 2023 zaznamovalo veliko navdušenje, to leto verjetno ne bo tako, kot je pričakovala večina opazovalcev. Prva polovica leta je potrdila nekatera naša prepričanja ... Oglejte si jih skupaj z napovedmi naših ekonomistov zdaj.

Beri naprej
25/05/2023
Novosti o družbi

Skupina Coface zabeležila zelo dober začetek leta s čistim dobičkom 61,2 MIO EUR

Coface objavlja svoje finančne rezultate za prvo četrtletje 2023: zelo dober začetek leta s čistim dobičkom v višini 61,2 milijona evrov.

Beri naprej
25/05/2023
Novosti o družbi

Zaveza skupine Coface za zmanjšanje ogljičnega odtisa

Skupina Coface si je zastavila jasne cilje na področju družbene in okoljske odgovornosti, zlasti v zvezi z neposrednimi in posrednimi emisijami toplogrednih plinov. Prvi mejnik je leto 2025.

Beri naprej
15/05/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

7 nasvetov za učinkovito upravljanje terjatev in preprečevanje poslovnih tveganj

Za preživetje teh podjetij je ključnega pomena preprečevanje zamud pri plačilih ali izterjava terjatev. Da bi vam pomagali pridobiti vpogled v lastno upravljanje kreditov in izboljšati preprečevanje poslovnih tveganj, vam ponujamo 7 nasvetov za boljšo zaščito vašega podjetja.

Beri naprej
27/04/2023
Tveganja držav in ekonomske študije

Številni izzivi, s katerimi se soočajo podjetja v Srednji in Vzhodni Evropi, povzročajo vse večje število insolventnosti

Insolventnost podjetij v Srednji in Vzhodni Evropi se je leta 2022 povečala zaradi visokih cen energije in surovin, številnih hitrih dvigov obrestnih mer, najvišje inflacije v zadnjih desetletjih in negotovosti, povezane z vojno v Ukrajini. Regija Srednje in Vzhodne Evrope (SVE) je v zadnjih treh letih doživela pomembne gospodarske spremembe. Velika heterogenost, različni podporni ukrepi in pravne spremembe so pomembno vplivali na trende na področju insolventnosti.

Beri naprej
Vrh