Novice in publikacije

Novice in publikacije

Novice

Družba Coface poroča o čistem dobičku v višini 123,2 milijona EUR v prvem polletju in potrjuje odličen začetek leta

28/07/2021

Družba Coface poroča, da je v prvem polletju ustvarila 123,2 milijona EUR čistega dobička, kar potrjuje odličen začetek leta. Prihodki od prodaje: 768 milijonov EUR, kar je 7,4-odstotna rast pri nespremenjenem menjalnem tečaju in obsegu poslovanja.

Beri naprej

Ali je razmah uporabe kovin v električnih vozilih vzdržen?

26/07/2021

Kovine, ki se uporabljajo v električnih vozilih, kot so litij, kobalt in baker, so v središču zdajšnje revolucije v avtomobilski industriji. Strogi predpisi, programi državne podpore in vse večji razmah električnih vozil na nekaterih območjih močno spodbujajo povpraševanje po teh kovinah, ki so postale nepogrešljive pri proizvodnji baterij. Neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem tako zvišuje njihove cene, čeprav je tržni delež električnih vozil še vedno skromen. Coface v svoji zadnji analizi ne napoveduje večjih sprememb cenovnih gibanj v naslednjih dveh letih.

Beri naprej

Kitajska: kljub boljšim gospodarskim obetom se povečujejo tveganja za plačila v gradbeništvu in energetiki

26/05/2021

Družba Coface v letu 2021 pričakuje povečanje števila primerov neplačila obveznic in insolventnosti, zlasti v sektorjih, v katerih so se leta 2020 zaradi upočasnitve kreditne rasti nakopičila večja tveganja denarnega toka.

Beri naprej

Mesečni Coface PKZ webinar

24/05/2021

Vabljeni k ogledu posnetka Coface PKZ mesečnega webinarja, ki smo ga imeli 27. maja 2021.

Beri naprej

Napaka v delovanju Sistema Cofanet

12/05/2021

Zaznali smo napako v delovanju Sistema CofaNet, zaradi katere o vloženemu škodnemu zahtevku (za kritje neplačanih terjatev in/ali stroškov izterjave) nismo vedno obveščeni, zato zahtevek ni dodeljen odgovorni osebi in ga ne obravnavamo.

Beri naprej
Vse novice