Novice in publikacije

Novice in publikacije

Novice

Nazaj v "stare slabe čase" v raziskavi o plačilih v Nemčiji za leto 2023

12/09/2023

Čeprav je plačilna politika tudi po tem poslabšanju razmeroma v dobrem stanju, so podjetja zelo pesimistična glede svojih poslovnih obetov.

Več informacij najdete v naši publikaciji.

Beri naprej

El Niño, grožnja svetovnemu kmetijstvu

19/07/2023

Vremenski pojav El Niño, ki naj bi se vrnil v drugi polovici leta 2023, bo še okrepil učinke podnebnih sprememb. Indijsko-pacifiška regija se bo od 4. četrtletja naprej verjetno soočala z močno vročino in sušo, vpliv El Niña na kmetijski sektor pa bo še posebej viden leta 2024, saj so pridelki blaga zelo odvisni od vremenskih razmer (vročina, padavine).

Beri naprej

Vzdržnost dolga v Afriki znova v središču pozornosti

12/07/2023

Zaporedna šoka, povezana s pandemijo covida in vojno v Ukrajini, sta nedvomno negativno vplivala na afriška gospodarstva. Razkrila sta velike strukturne pomanjkljivosti in njihov nastanek ter jih celo poslabšala. Glavni značilnosti sta prezadolženost in neustrezna prehranska varnost, vključno z gospodarskimi, političnimi in družbenimi posledicami, ki jih prinašata. Naše sporočilo za javnost o tem lahko preberete tukaj.

Beri naprej

Transportni sektor: okrevanje v zračnem prometu

06/07/2023

Medtem ko svetovni makroekonomski obeti ostajajo negotovi, je transportni sektor v zadnjem Cofaceovem barometru zabeležil največje število izboljšav ocene tveganja.
Preberite si našo analizo.

Beri naprej

Azija: glede na našo zadnjo anketo imajo podjetja manj zamud pri plačilih

03/07/2023

Anketa o plačilih podjetij v Aziji zagotavlja vpogled v približno 2300 podjetij v azijsko-pacifiški regiji. Azijska podjetja imajo manj zamud pri plačilih in so kljub številnim oviram precej optimistična.

Beri naprej
Vse novice